Ondersteuning bij chronische klachten zoals parkinson, reuma, fibromyalgie, arthritis, multiple sclerosis

Je bent getroffen door een neuromusculaire aandoening en voelt dat je je evenwicht dreigt te verliezen en steeds meer pijn, stijfheid in je gewrichten en spieren ervaart.

De bewegings hereducatie met in het bijzonder het hervinden van je natuurlijke uitlijning en balans zijn een onmisbaar hulpmiddel bij de behandeling van neuro-musculaire klachten. In het gedeelte van de Trager® behandeling op de massagetafel maak ik gebruik van aanraking en Reflex Respons (neuro-musculaire heropvoeding) wat het spierstelsel helpt weer balans te brengen en overbelaste spieren te herstellen.

Voorbeeld: bij pijnklachten in gewrichten geef ik eerst aandacht aan je natuurlijke uitlijning. Zodat je onnodige spierspanning en druk op gewrichten kan voorkomen en de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen weer op gang kunnen komenn. De aanraking en Reflex-Respons methoden stimuleren het gebruik van de juiste spieren en laten blokkades los. En we werpen een licht op de goede voeding als ondersteuning voor de genezing bij deze klachten.