De Trager® behandeling

Een heel belangrijk onderdeel in mijn praktijk is het zachte, niet-intrusieve proces van de Trager® benadering. Deze helpt om diepgewortelde fysieke en mentale patronen los te laten en maakt daardoor diepe ontspanning, verhoogde fysieke mobiliteit en mentale helderheid mogelijk.

Ontwikkeld door Dr. Milton Trager, hij noemde zijn methode ook “psychofysische integratie”. Hij ontdekte zijn talent als zachte genezer tijdens zijn bokscarrière en was zijn tijd ver vooruit met inzichten betreft neuro-plasticiteit, de verbinding tussen body en mind. Met zijn bijzondere Reflex-Respons methode, een vorm van neuromusculaire heropvoeding hielp hij duizenden mensen met o.a. polio, parkinson, hernia, enzovoorts. In zijn leven ondersteunde hij met zijn wetenschappelijke vernieuwende inzichten topsporters, muzikanten en zangers bij het voorkomen van blessures en bij het leveren van betere prestaties.

Een Trager® Behandeling combineert aanrakingstherapie op de massagetafel en Mentastics® bewegings hereducatie.

Zachte aanraking en specifieke bewegingen nodigen lichaamsspanningen, pijn, stijfheid en emotionele blokkades uit om los te laten. Daardoor ervaar je diepe ontspanning. In het zenuwstelsel wordt een nieuwe imprint achtergelaten van hoe diep ontspannen, stress en pijnvrij het kan zijn. In het gedeelte naast de massagetafel leer je om in je natuurlijke uitlijning te staan en te bewegen. Je ervaart bewegingen die jouw lichaam nu nodig heeft. De verankering zorgt ervoor dat jij de vernieuwde, weldadige ervaringen kan meenemen in je dagelijkse routine en de genezing kan ondersteunen. Ervaar een nieuw kwaliteit van leven: flexibiliteit, levensenergie, rust en vreugde! Leer de kunst van moeiteloos bewegen! En vind ondersteuning om goed om te gaan met chronische klachten, geaard te zijn en je balans te behouden.