Trauma revalidatie

Ondersteuning bij het herstel na fysieke trauma’s zoals breuken, whiplash, verzwikkingen en bij herstel na chemo - b.v. borstkanker en psychische trauma’s zoals verwerking van emotionele schokkende ervaringen, misbruik, verslaving en long covid.

Mijn bijzondere aanpak gebaseerd op Dr. Milton Trager’s specifieke methodes evenals respect en zachtheid voor het lichaam is een ondersteuning gebleken bij snel en effectief herstel. Bijvoorbeeld na breuken of andere lichamelijke en geestelijke trauma’s en bij het herstel na ingrijpende chemotherapie en het herstel van long covid.

Fysieke en emotionele trauma’s hebben een enorme invloed op lichaam en geest en belemmeren je om te leven in welzijn. Gerichte aandacht gaat naar het los laten van compensatie, spanning, blokkades die zijn opgeslagen in het bindweefsel, spieren, gewrichten en zenuwstelsel. De emotionele impact van geleden trauma zoals vluchtgedrag of dissociatie worden vervangen door weldadige ervaringen zoals geaard zijn, thuis komen in jezelf, openheid, vertrouwen en welzijn.

Bij fysieke letsels zoals breuken of verzwikkingen wordt je geduld al snel op de proef gesteld. Na een breuk in je arm, been of voet wil je weer snel op de been. Een te haastige aanpak zorgt voor ontstekingen, zwellingen, overlast in je spieren door compensatie. En je bent langer onderweg naar weer normaal.

Door de specifieke aanraking technieken lossen we allereerst het opgeslagen lichamelijke en/of geestelijke trauma op een zachte manier op. Ik begeleid je zodat jij weer kunt aarden in je lichaam en je lichaam kunt gebruiken zonder compensatie. Zo voorkom je ongemak en herstel je sneller. De behandelingen zorgen er zelfs voor dat oude trauma’s zowel fysiek als emotioneel het lichaam verlaten.

“Na een drievoudige beenbreuk leerde ik langzaamaan weer comfortabel te lopen. De compassievolle behandeling en ondersteuning die ik kreeg was zorgzaam en zo inzichtelijk, het veranderde de manier waarop ik loop op een manier die zo zachtaardig, zorgzaam en ondersteunend was - waardoor ik door de schok en het trauma in het lichaam kon gaan. Voor altijd dankbaar voor het oprechte medeleven en delen. Daarvoor had ik meer dan 20 sessies fysiotherapie gehad, deze aanpak was in de eerste sessie inzichtelijker dan in alle weken die ik van een 'gewone' fysiotherapeut had gekregen. Ik heb het geluk dat ik een diepte van wijsheid en begrip voor mijn lichaam heb gekregen die me bijblijft. Sterk aanbevolen - voor altijd dankbaar!

- Omkar Patel